Skifte av filter i ventilasjonsanlegget

Flere av dere har etterlyst litt informasjon i forhold til ettersyn og vedlikeholdsrutiner for ventilasjonsanlegget. Behovet kan være begrunnet i innvendig temperatur og følelsen av ren luft. (OBS: Ikke alle leiligheter er utstyrt med balansert ventilasjon.) Disse linkene gir deg tilgang til instruksjonsvideoer angående vedlikehold/filterskift på forskjellige typer

Exvent: https://www.exvent.no/servicevideoer/

Flexit: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=pTjr-oeQPAk

Generelt anbefales filterskifte en gang per år (høst), men mange registrerer at hyppigere skiftintervall er ønskelig for å opprettholde god luftkvalitet.

T.o.m. 2018 har Utsikten Vel tilbudt å anskaffe filtre til konkurransedyktige priser. Om det fortsetter gjenstår å se. Informasjon om dette vil komme på mail til alle seksjonseiere.

 

Om dørautomatikk og fjernkontrollbrikken

Vær oppmerksom på følgende:

Kiler eller andre former for sperring for å hindre døren i å smekke igjen MÅ IKKE BRUKES! Det kan medføre at døren ikke lar seg lukke uten at automatikken re-settes.

Døren kan «låses» i åpen stilling ved å stille bryteren på enden av døråpneren i posisjon 1.

Til daglig skal bryteren stå i posisjon II

Brikken du har fått åpner kun dørene i egen oppgang. Holder du brikken med knappene mot deg og teksten i nedkant, vil den øvre knappen åpne døren ut til (øverste) gateplan (Kaivn., Lab.vn. eller Bølgevn.). Knappen til venstre åpner døren til nærmeste garasje og knappen til høyre døren til neste garasjeplan dersom din oppgang har tilgang til flere garasjer.

Det er ingen form for ID på brikkene. Alle brikkene har den samme påskriften. Finner man en brikke, finner man lett fram til hvilke dører den åpner, men eieren lar seg ikke identifisere.

Mister du brikken, meldes tapet til vaktmesteren og ev. funnet brikke skal leveres til ham. Brikken kan legges i postkassen (merket Vaktmester) utenfor teknisk rom i P1.

Dersom du ønsker en ekstra brikke eller mister den du har, koster en ny brikke kr 500,-